Als het moet, kan het snel

Een Afrikaanse man komt op het spreekuur. Aan littekens op zijn gezicht zien we dat de helft van zijn gezicht gewond is geweest. Het lijkt of een of ander zuur dat gedeelte heeft beschadigd. Ook zijn oog is aangetast.Hij is hier een enkele keer eerder geweest voor leefgeld. Gelukkig is hij inmiddels legaal in Nederland.

Hij heeft een brief bij zich: morgen mag hij de sleutel ophalen, van een huis!
Drie dagen geleden heeft hij de brief gekregen, en direct geprobeerd een afspraak te maken bij het Steunpunt. Want, met het ophalen van de sleutel moet ook een eerste maand huur –vooraf- betaald worden. Of hij op ons een beroep mag doen?
Het gaat om een groter bedrag dan op het spreekuur mag worden gegeven, het verzoek moet dus eerst naar de Beoordeling Commissie. Die vergaderen eens in de maand. Wat nu?

De aanvraag vraagt om een spoedbehandeling: we telefoneren naar de secretaris van de Beoordelingscommissie en naar de Woningbouwvereniging. Eerst lijkt het niet te lukken, maar na het fiat is hij ‘zo’ blij: hier heeft hij 12 jaar op gewacht! Met deze eenmalige gift van het Steunpunt, kan zijn nieuwe leven beginnen.

Geplaatst op 10-06-2012 door: Ineke