GEWELD

Erg verdrietig komt ze binnen, met excuses. De vorige afspraak heeft ze niet na kunnen komen omdat ze door haar man toen in elkaar geslagen is. Hun huis ook gedeeltelijk.
Zij en haar man komen uit Afghanistan, de echtgenoot heeft een drankprobleem. Voor de aangevraagde uitkering moesten beiden in het traject van de gemeente, door zijn problemen heeft hij zich ziek gemeld. De gemeente heeft hem uit het traject gezet: eigen schuld: drankprobleem is geen ziekte. De ruzies nemen toe met de mishandeling tot gevolg en de man is er vandoor.
Ze is totaal van slag, ze houdt van haar man en maakt zich zorgen. De huur is al 2 maanden niet betaald en de zorgverzekering ook niet. Er is gisteren een nieuwe uitkering –voor haar- aangevraagd. Wederom heeft de gemeente 6 tot 8 weken de tijd om dit wel/niet te honoreren. Ze voelt zich ZO onveilig en bang. We kunnen haar nu even helpen met leefgeld, ze mag nog terugkomen en zodra er duidelijkheid is over haar financiële situatie bekijken we de situatie opnieuw.

Geplaatst op 26-04-2016 door: Ineke SMH