TE JONG VOOR UITKERING

Een jonge vrouw, 20 jaar. Is zeer lange tijd opgenomen geweest in een GGZ instelling. Vader met onbekende bestemming vertrokken toen ze 8 was, en moeder wil niet met haar te maken hebben. Heel kleine Wajong uitkering. Met behulp van de GGZ klein onderkomen gekregen, echter met de zorgverzekering en gas/licht en water heeft ze iedere maand tekort aan. De schuld is inmiddels opgelopen tot meer van 10.000€.
Geen wasmachine, geen stofzuiger. Kunnen wij daar misschien bij helpen??
De afspraak is, dat ze dan eerst bijzondere bijstand moet aanvragen. Maar….tot je 21e zijn je ouders zorgplichting en kun je GEEN bijstand aanvragen. De schulddienstverlening??
Tot je 21e zijn je ouders zorgplichtig en kom je NIET in aanmerking. Toch heeft ze een budgetbeheerder gevonden die haar aanneemt. Haar uitkering gaat nu naar dit beheer, er blijft geen geld over voor alle rekeningen en al helemaal niet om haar leefgeld over te maken.
Het duurt nog wel 10 maanden voor ze 21 is en tot die tijd zullen de schulden alleen maar oplopen. De GGZ begeleider is mee, ondersteunt haar verhaal.
Er gaat een aanvraag naar de Beoordeling Commissie voor een wasmachine en stofzuiger

Geplaatst op 26-04-2016 door: Ineke SMH